El President de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, manifesta en nom propi i de la institució el més sentit condol per la mort de la diputada al Parlament de Catalunya Muriel Casals i n’enalteix la trajectòria i aportació al país en l’escrit de record que podeu llegir a continuació:

‘Vaig parlar per última vegada amb la Muriel Casals en la presa de possessió del president Puigdemont. Com sempre, el seu caràcter afable, el seu to pausat i aquell somriure franc amb qui s’adreçava a tothom, transmetia una sensació de serenor, proximitat i convicció.
Ens vam conèixer quatre anys enrere, al 2012, quan va fer, en tant que presidenta d’Òmnium Cultural, la Lliçó inaugural de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. Com en tot projecte colossal, són les persones les qui els fan realment grans. I en aquest sentit crec, sincerament, que l’arribada de la Muriel Casals a la presidència d’Òmnium Cultural i la seva implicació política (que sempre havia tingut) donà un impuls rellevant a l’entitat que presidia i al procés d’independència iniciat el 2010, la primera gran manifestació sota el lema “Som una nació. Nosaltres decidim” .
Després del trist succés a què ens ha abocat l’atzar més absurd, la Muriel Casals continuarà sent una de les veus més emblemàtiques i representatives d’aquest projecte col•lectiu que és la llibertat de Catalunya i una vida millor per a tothom. Ella va dir un dia “No som aquí per buscar un somni. Nosaltres som el somni”. Doncs aquest “somni” continua i continuarà per acabar el que ella va iniciar’.

Joan Reñé i Huguet
President de la Diputació de Lleida
Lleida, 14 de febrer de 2016