Dimecres 15 de juny tingué lloc un acte públic de suport al Manifest en defensa de la unitat de les col·leccions del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i Museu de Lleida.


 

Aquest manifest és la resposta de la societat civil, entitats i institucions als darrers esdeveniments succeïts al voltant d’algunes de les obres d’art procedents del monestir de Santa Maria de Sixena.

Les entitats adherides al manifest reclamen a la Generalitat que activi amb urgència els mecanismes jurídics, legislatius i administratius que li brinda el Parlament, el seu Estat d’Autonomia i les Lleis Catalanes de Museus (1990) i del Patrimoni Cultural Català (1993), que obliguen la Generalitat a vetllar pels béns patrimonials propis i garantir-ne el gaudi a les generacions futures.

Durant l’acte, vaig informar que els Serveis Jurídics de la Diputació de Lleida han iniciat contactes amb el del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per emprendre les accions legals necessàries per mantenir la unitat de col·lecció del  Museu de Lleida.

El meu posicionament sobre l’enèsim litigi amb l’Aragó per les obres d’art del Bisbat de Lleida.

Lleida, 15 de juny de 2016