Aquesta setmana les comarques de Lleida han fet un gran pas endavant en salut pública amb l’entrada en funcionament d’una nova Unitat de Cures Intensives a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova. La nova UCI del Servei de Medicina Intensiva compta amb 14 nous boxs equipats amb tecnologia d’última generació i unes noves instal·lacions pensades per augmentar la qualitat assistencial de pacients i familiars i per millorar la feina dels professionals sanitaris.
Aquestes instal·lacions, finançades per la Diputació de Lleida amb prop de 3’6 M€, se sumen a un seguit d’accions que s’han anat materialitzant en aquest mateix centre sanitari des de l’any 2011, com ara la nova Àrea de Consultes Externes i un Gabinet d’Obstetrícia, Ginecologia i Pediatria. A tot plegat, la Diputació ha destinat 13’6 M€, que se sumen a les aportacions destinades a equipaments i centres sanitaris del territori, com ara l’Hospital Santa Maria de Lleida, l’Hospital del Pallars, la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell, el Centre Sanitari del Solsonès o l’Espitau dera Val d’Aran.
Un dels millors indicadors de qualitat de vida, més enllà dels merament econòmics com el PIB o la renda per càpita, és el nivell de desplegament d’uns objectius socials universals, entre els quals destaca el de la salut pública, considerat imprescindible per garantir l’estat del benestar. És per aquest motiu que la Diputació s’ha implicat des del primer moment en el foment d’un model sanitari que reforci la protecció i la promoció de la salut, la prevenció de la malaltia i la seguretat alimentària a tot el territori de Lleida. Indubtablement, darrere de totes aquestes accions hi ha una ferma voluntat de la Diputació per dotar les comarques de Lleida dels millors equipaments en l’àmbit de la salut (amb totes les garanties professionals i tecnològiques), de contribuir a implementar un modelsociosanitari més humanitzat i personalitzat, d’atenció al pacient i el seu entorn familiar.
Finalment, en uns moments complicats per a l’Administració catalana per la seva situació política, econòmica i financera, l’acció en l’àmbit de la salut la Diputació de Lleida l’assumeix des d’un indiscutible sentit de país, de responsabilitat i de compromís institucionals per col.laborar des de la proximitat en garantir l’eficiència del sistema sanitari i la gestió de la salut pública de Catalunya.

Joan Reñé i Huguet
President de la Diputació de Lleida