18.00 hores.- La Diputació inaugura a França la primera exposició dedicada a Perseguits i Salvats. Espace du Judaisme de Toulouse
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, inaugurarà , l’exposició ‘Perseguits i Salvats. No volien que existíssim’ a Tolosa de Llenguadoc a Espace du Judaisme de Toulouse (França).
A l’acte també hi participarà el president de l’Associació Hebraïca-Toulouse, Maurice Lugassy i la vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol.
Aquesta exposició s’emmarca dins el projecte Perseguits i Salvats de la Diputació de Lleida. Es tracta d’una mostra itinerant que és previst que en els propers mesos viatgi per diverses ciutats catalanes i estrangeres abans d’arribar a Tel Aviv (Israel) el proper mes de desembre.
El projecte ‘Perseguits i Salvats’ és una iniciativa de la Diputació de Lleida, la qual –a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el Patronat de Turisme i la col·laboració d’ajuntaments i consells comarcals del territori– té com a principal objectiu recuperar la memòria del pas pel Pirineu lleidatà de milers de jueus que fugien de l’Holocaust durant la Segona Guerra Mundial.