Activitats del president a l’Smithsonian Folklife Festival i als Museus The Cloisters i Metropolitan. Estats Units.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, acompanyat per la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, es desplaça aquesta setmana a Washington per participar als actes institucionals de l’Smithsonian Folklife Festival, en què Catalunya participa com a convidada d’honor. La institució col·labora amb la Generalitat en aquesta exposició universal de patrimoni cultural per donar a conèixer les terres de Lleida.
Així mateix, també està previst que el president es reuneixi amb responsables dels museus The Metropolitan Museum of Art i The Cloisters que al llarg dels darrers mesos s’han encarregat de la digitalització dels quatre sepulcres dels Comtes d’Urgell originaris del Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes i que es troben als Estats Units. Aquest treball permetrà a la Diputació de Lleida i al Monestir de les Avellanes projectar les tombes virtualment al Monestir, a la seva localització original per tal de reforçar les visites guiades, el coneixement i els intercanvis d’informació entre les obres originals, actualment conservades al Museu a Nova York, amb acadèmics, estudiants universitaris i altres professionals museístics