Vaig néixer l’any 1958 a Fondarella, un poble situat al Pla d’Urgell –la comarca que fa 25 anys va exercir el seu particular dret a decidir– i a Catalunya agraeixo que m’hagi donat una cultura, una llengua i una pàtria.

Sóc nacionalista des de sempre i, també des de sempre, he desitjat i defensat l’alliberament nacional del nostre poble i els països que el conformen.Sóc pagès d’ofici i en la militància sindical agrària dels anys setanta vaig aprendre que havíem de construir de nou perquè tot estava per fer; però que amb il·lusió, tenacitat i compromís, tot era possible, que diu el poema.

Milito a Convergència Democràtica de Catalunya des de l’any 1991 i tinc la certesa que durant tots aquests anys hem contribuït a bastir un projecte social i nacional militant i conseqüent, que es troba a la base del procés d’emancipació nacional que viu avui el nostre país.
Per tot això fa vint-i-dos anys que sóc alcalde de Fondarella, he estat president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell i diputat al Parlament de Catalunya, poc abans d’esdevenir l’actual president de la Diputació de Lleida.

Podeu contactar amb mi al correu joanrene@diputaciolleida.cat